Hoe lang duurt de voorstelling en de workshop?

De voorstelling duurt een half uur; inclusief de inleiding en nabespreking een uur.
De voorstelling inclusief lezing en/of workshop duurt ongeveer 3 uur (een dagdeel).

Hoeveel mensen kunnen deelnemen aan de voorstelling?

Maximaal 100 mensen. We adviseren de groep niet groter te maken dan 75 mensen met het oog op de nabespreking.

Hoe groot moet het speelvlak zijn en zijn er andere bijzonderheden?

We werken graag op een vloer van minimaal 5×5 meter (vierkant). Tot 50 mensen publiek kan dit zonder tribune, we zetten de stoelen in een theateropstelling. Met meer mensen is een tribune beter, dan kan iedereen het zien.  Dit kan in een theater zijn, maar het kan ook zeker een vergaderzaal, conferentiecentrum of kantine zijn.
Over de techniek: tot 50 mensen publiek hoeven de acteurs geen zendmicrofoons. Zijn er meer mensen, dan graag per acteur een zendmicrofoon. Voor de inleiding, de lezing en het didactisch programma is het fijn als er ook een handheld microfoon aanwezig is.
Kijk voor verdere randvoorwaarden bij investering

Wie begeleid de voorstelling en de lezing/workshop?

Peter Berkhout, Marijke Spanjersberg of een andere adviseur uit ons netwerk van systeemdenkers. Als jij zelf bijvoorbeeld als projectleider of adviseur bij een veranderproces betrokken bent, kunnen we er een passende co-creatie van maken.

Komen jullie altijd met 5 acteurs?

Ja, het stuk kan alleen met deze 5 rollen gespeeld worden. Er zitten 8 acteurs in het team die meerdere rollen kunnen spelen. Sara Wolvenne en Pieternel Reijntjens staan ook stand-by om de spelersgroep indien nodig aan te vullen.

Wat kost de voorstelling?

Klik hier voor een overzicht van de investering.

Kunnen we onderhandelen over de investering?

Aangezien deze dienst met vijf acteurs gespeeld moet worden werken we met een vaste prijs. We kunnen altijd in overleg als er bijzondere omstandigheden zijn, waardoor we een andere vorm adviseren.

Alleen de voorstelling en de nabespreking; is dat zinvol?

Een goede vraag. Een systemische kijk op de thema’s heeft tijd nodig. Op zich is een dagdeel voor een volledige workshop, gezien de fundamenteel andere manier van kijken, al een ambitieuze onderneming. Als je louter confrontatie met een vastzittend systeem zinvol vindt en minder belang hecht aan de oplossingen, kan alleen de voorstelling en nabespreking voldoende zijn.

Kan de voorstelling ook gekoppeld worden aan andere thema’s dan werkdruk, vitaliteit, zelforganisatie en leiderschap?

Zeker. Systeemdenken raakt aan verschillende thema’s, we verkennen voortdurend de grenzen van ons palet. Houd i.v.m. de voorbereiding en de kosten dan wel rekening met een didactisch programma dat volledig op maat gemaakt moet worden.

Ik ben geen systeemdenkende adviseur, ik wil deze interventie wel in mijn organisatie inzetten. Kan dat?

Geen probleem, neem contact met ons op en we zoeken naar een oplossing. We kunnen dit voor je organiseren.

In onze organisatie of ons team lopen de spanning soms hoog op. Is jullie voorstelling geschikt?

Goede vraag. Als er veel aan de hand is kan het zijn dat de voorstelling niet aansluit bij jullie behoefte. Neem contact op met ons zodat we je kunnen onderzoeken wat er nodig is.

Ik wil graag de interventie volgende week laten plaatsvinden. Kan dat?

Niks is onmogelijk, we doen ons best, maar de kans dat 5 acteurs kunnen in zo’n kort tijdsbestek is erg klein. Wij zijn blij met een ruime maand tussen aanvraag en uitvoering.